LaMimieux

Mogyoróvajas rozskeksz, az új kedvenc

2019. február 20. - LaMimieux

Egy jó kekszreceptet mindig szívesen látunk errefelé, már csak azért is, mert azt a bizonyos sütis üveget valamivel mindig újra kell tölteni. Az új kedvenc ez a rozskeksz recept, amit akkor próbáltam ki először, amikor egy sürgősen felhasználandó zacskó rozsliszt került elő a konyhaszekrényből. Azóta már több soron sütöttem ilyet, mert, lám-lám, egyszerű és gyors. A két kedvenc szavam, ha sütésről van szó.

Igazából nincs sok hozzáfűznivaló a recepthez, azon kívül, hogy ez a rozskeksz eteti magát, függőséget okoz, valamint hogy tökéletes kiegészítője számtalan tevékenységnek, mint például az olvasásnak, filmnézésnek, kávézásnak/teázásnak, porszívózásnak (egyből el is lehet takarítani a morzsákat!). Zuhanyzás közben még nem próbáltam, de valószínűleg ott is remekül beválik.

Mogyoróvajas rozskeksz egyszerű keksz recept rozsliszttel @LaMimieux

Egy nagyon hasznos kellék ennek a keksznek az elkészítéséhez, amit egyébként mindenkinek ajánlok, egy mérőkanál készlet: az ehhez hasonló "bögrés" (csészés?) recepteket a szabvány mérőkanalakkal a legkönnyebb elkészíteni, mert így nem kell méregetni/átváltogatni semmit, egyszerűen csak tele kell tölteni a megfelelő méretű kanalat. Tényleg hasznos befektetés. Ha mégsincs ilyened, akkor tök átlagos bögre is megteszi (legalábbis elméletileg, én még nem próbáltam ezzel a recepttel).

[recipe title=" Mogyoróvajas rozskeksz " servings="20-30 darab" time="30 perc" difficulty="könnyű"]

[recipe-ingredients]

- fél csésze vaj, szobahőmérsékleten (kb. 115g)

- fél csésze mogyoróvaj (kb. 125g)

- fél csésze sima cukor (kb. 100g)

- fél csésze barna cukor (kb. 70g)

- 1 tojás

- 1 csésze teljes kiőrlésű rozsliszt (kb. 125g)

- ½ teáskanál vanília aroma

- ½ teáskanál szódabikarbóna

- 1 kávéskanál só

[/recipe-ingredients]

[recipe-directions title="hogyan"]

  1. Egy tálban keverd krémesre a vajat, mogyoróvajat és a cukrokat.
  2. Add hozzá a tojást és a vanília aromát, majd ismét keverd össze.
  3. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát és sót, majd ezt add hozzá a mogyoróvajas keverékhez, és egy spatulával forgasd össze a kettőt, épp csak addig, amíg eléggé összekeverednek.
  4. Ha van időd, dobd be a hűtőbe egy fél órára a mixet, hogy könnyebben tudj vele dolgozni, ha nincs, akkor jöhet a következő lépés.
  5. Gyúrj kb. bon-bon méretű labdákat a tésztából, és rakd ezeket egy sütőpapíros tepsibe.
  6.  Egy villával finoman lapítsd ki a golyókat úgy, hogy a tetejükön rácsos mintázat legyen. Ehhez jó, ha belisztezed a villát, mert a tészta ragacsos.
  7. Süsd kb. 10 percig a sütőben, vagy amíg el nem kezd barnulni a széle, majd hagyd hűlni pár percig a tepsiben, mielőtt kivennéd (így nem fog szétesni, hanem jó ropogós lesz).
[/recipe-directions][/recipe]

Mogyoróvajas rozskeksz egyszerű keksz recept rozsliszttel @LaMimieux

Psszt, osztozkodni szép dolog, ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! ⬇️

A bejegyzés trackback címe:

https://lamimieux.blog.hu/api/trackback/id/tr1316041022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása