A vasárnap furcsa nap. Van benne valami elemien nyugodt, és van benne valami rendkívül lehangoló. Melankolikus. A vasárnap a ráérős, napfényes séták, a csendes olvasás, és, dobpergés, a lusta reggelik napja.
Egyébként nem szeretem a vasárnapot. A kényelmes reggeliket viszont annál jobban, főleg, ha még pizsiben is maradhatok hozzá. Főleg, ha nem kell sokat szöszmötölni, de azért a végeredmény mégis több, mint egy szalámis szendvics. Persze kinek van kedve reggel félkómásan túl sok energiát befektetni... Senkinek. Úgyhogy összeszedtem pár tippet egy egyszerű, de kicsit mégis extra reggelihez.
Tojás, csak egyszerűen
A tojás az egyik legjobb reggeli opció, és bár a frittata meg az omlett nagy kedvenc, van náluk egyszerűbb megoldás is: a lágytojás. Pirítóson. Az egyik legjobb kombó. Amíg fő a tojás, megpiríthatod a kenyeret, és kb. 10 perc leforgása alatt már kész is van.

Készülj rá előző nap
Pirítóshoz lehet használni bármilyen kenyeret, de a reggeli zen-érzéshez sokat hozzáad, ha házilag sült az a kenyér. Egy egyszerű verziót gyorsan összedobhatsz előző nap - és hát valljuk be, ha a szombat estédet nem kenyérsütéssel töltöd, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz.

Ráérős szürcsölés
Mindegy, hogy tea, kávé, vagy valamilyen gyümölcslé, a lényeg maga a tény, hogy, ellenben a hétköznapokkal, ilyenkor van időd nyugodtan, lassan elkortyolgatni valamit a reggeli mellé, nem kell kapkodni. És ha nagyon vasárnapira akarod venni a hangulatot, elő a Mimosákkal (narancslé és pezsgő 1:1 arányban), mert annál vasárnapibb már tényleg nincs.

Apró extrák
Ebben eddig talán nincs semmi különös (de, van, a lényeg az érzés, srácok), de könnyen feldobhatod. Egyrészt létezik egy olyan nagyon csodálatos dolog, hogy balzsamecet krém, amiből ha csöpögtetsz egy kicsit a tányérra, máris sokkal fenszibb lesz az egész, és még finom is. Aztán adhatsz még hozzá pár friss bazsalikom levelet, a szín (meg az íz) kedvéért. Ha pedig érzel magadban egy kis erőt és kedvet, vágj fel pár paradicsomot vastag szeletekre, locsold meg őket olívaolajjal, esetleg egy kis balzsamecettel, sózd, borsozd, és szórd meg őket egy kis kakukkfűvel, aztán vagy sütőben süsd őket egy kis ideig, vagy egy serpenyőben piríts rájuk.

Aztán pedig jön a legjobb rész, maga a reggeli. Lassan, nyugodtan, nem az órára nézve, akár könyvet olvasva, vagy egymással csevegve. Mert jó, mert feltölt, és utána, talán, kicsit kevésbé lesz melankolikus a nap.
Psszt, osztozkodni szép dolog: ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! �