Ha esetleg lemaradtál volna róla, virágzik a bodza. És mifelénk bodzaszeretés van, mindig, nem csak ilyenkor, de ilyenkor aztán nagyon. Úgyhogy a hétvégén el is mentünk romantikus környezetben, vasúti sínek mellett bodzát aratni, és el is készült az idei első adag bodzaszörp, ami nem szörp, hanem ital, de nálunk szörp.
A bombabiztos bodzaszörp recept a dédimama szakácskönyvének hátlapjára íródott, ahogy annak lennie kell. Mi családilag nem szeretjük túltolni a cukrot, épp ezért aki édesszájú, az igazítsa magához a cukormennyiséget a receptben. De amúgy ne, a lényeg a bodza.
És ami még fontos, hogy tessék bio citromot használni, aminek nincs a héja kezelve minden féle undisággal, mert azt senki sem akarja a bodzaszörpjében. Senki. Bio citromot meg könnyen találsz a mindenféle nagynagy boltokban.
Hozzávalók:
- 10 bodzavirág (ha több, annál jobb)
- 5 liter víz
- 30 dkg cukor
- 5 g aszkorbinsav
- 2 egész bio citrom

Hogyan:
- Mosd meg a citromot, facsard ki, a levet öntsd egy nagy fazékba, a héját pedig felkarikázva dobd mellé.
- Add hozzá a cukrot és az aszkorbinsavat, dobd bele a bodzát, aztán locsolhatod rá a vizet.
- Keverd el, fedd le, és hagyd egy napig állni. Mielőtt leszűröd, keverd jól el.

És még nincs vége. Ha szereted a vizes jégkrémeket (márpedig az a legjobb fajta jégkrém, csak mondom), és van nagyon hasznos jégkrémkészítő kis formád, öntsd bele a jól elkevert bodzaszörpöt és fagyaszd le. Egy harmincfokos délutánon nem is kell ennél jobb nasi.