LaMimieux

Mindenki kedvence - a csokis keksz

2016. november 13. - LaMimieux

Ha egy bombabiztos süti receptet keresel, ami egyszerű, gyors, és a legtöbb esetben tuti befutó, akkor megtaláltad. Na, jó, garanciát nem vállalok, de én már jó pár éve ezt a csokis kekszet sütöm szinte minden olyan eseményre, ami süti után kiált.

Lehet, hogy nem ezek a legszebb, legcsinosabb sütemények a világon, de a külső alapján ítélni botor dolog, és igen, ez a desszertekre is vonatkozik. Ha választani kell egy habos-babos csoda és egy kissé csúnya csokis keksz között, akkor gondolkodás nélkül az utóbbiért nyúlok, mert CSOKIS KEKSZ.

Csokis keksz recept a lamimieux.com-on

Ez is egy olyan recept, amivel bátran lehet kísérletezni, és alakítgatni ízlés szerint. Készítettem már például rozsliszttel és zabpehelyliszttel is, de vegán verziót is sütöttem már belőle, amiben a tojást alma, a vajat pedig kókuszolaj helyettesítette. Szóval sokoldalú kis kekszekről van szó, lehet velük játszani, de itt most a legalapabb recept kerül bemutatásra.

Ja és nem, nem tudom megmondani, hány fokon kell sütni. Továbbra is két fokozat van nálam, a nagyon meleg és a kicsit meleg; itt most a nagyon melegre lesz szükség.

Csokis keksz recept a lamimieux.com-on

Hozzávalók:

  • 200g liszt
  • 3 laza teáskanál sütőpor
  • 140g cukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 150g vaj, puhán
  • 2 tojás
  • 100g étcsokoládé, felaprítva
  • 50g dió, felaprítva
  • 50g mogyoró, felaprítva
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió

Csokis keksz recept a lamimieux.com-onHogyan:

  1. Egy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, és a szerecsendiót.
  2. Ezután add hozzá a vajat és a tojásokat, és keverd jól el (ehhez már gép ajánlott).
  3. Add hozzá a felaprított csokit, diót és mogyorót, és ismét keverd jól el.
    Tipp: egyszerűbb lesz kezelni a tésztát, ha ezután becsomagolod folpackba, és 5-10 percre bedobod a fagyasztóba.
  4. Tegyél sütőpapírt egy tepsibe, majd két teáskanál segítségével halmozz nagyobb diónyi tésztatornyokat egymástól tisztes távolságra - sütés közben majd úgyis szétfolynak.
  5. Előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt süsd meg a kekszeket, amikor már elérte a szélük a legendás aranybarna árnyalatot, és süti-illat lengi be a konyhát, akkor készen vannak.
    Tipp: ha nagyon ropogósan szereted a kekszet, akkor ne vedd még ki, hanem süsd egy pár perccel tovább.
  6. Vedd ki a sütiket, és feltétlen hagyd kihűlni, mert úgy lesz igazán jó keksz állaga.

Csokis keksz recept a lamimieux.com-on

Mint mondtam, ezeket a kekszeket nagyon könnyű elkészíteni... Hát még befalni! Na jó, azért mindent felaprítani elég izzasztó, de azon kívül tényleg egyszerű a dolog! Próbáljátok ki és osszátok meg a tapasztalatokat hozzászólásban!

A bejegyzés trackback címe:

https://lamimieux.blog.hu/api/trackback/id/tr7516040814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása