Ó, a hétvége… Hétfőtől csak erre várunk, majd mikor végre itt van, egy pillanat alatt elillan. Íme pár részlet a hétvégéből, főként képekben, csak hogy ne múljon el nyom nélkül.
Burjánzó bazsalikom
A késő tavasszal elvetett bazsalikom-magok egész szépen felcseperedtek. Vétek lenne veszni hagyni ezt a temérdek fénylő zöld levelet, úgyhogy ha valakinek van tippje, hogy mihez kezdhetnék velük, csak hajrá, várom!
Nyár-végi őszirózsák
Bár még nincs vége a nyárnak, én már őszirózsákkal hangolódom az évszakváltásra. Már alig várom az ősszel érkező rengeteg színt! Addig is, ez a pár szál rózsaszín csoda élénkíti fel a szobát. Mellesleg, vázák terén az abszolút kedvenceim az újrahasznosított üvegek – ez a kék darab előző életében limonádés üdítő volt.
Boldogító brownie
Amikor egy kicsit lehangoltnak érzem magam, gyakran érzek késztetést a sütögetésre – valahogy megnyugtatónak találom, egészen kikapcsol (nem úgy, mint mondjuk egy pierogi…). Ilyen volt a szombat este is, úgyhogy felpörgettem a bulit, és megsütöttem ezt a rendkívül egyszerű, de annál jobb brownie receptet. Az eredmény egy nagy adag csokis boldogság volt, egyszerűen és gyorsan, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek.
Nem kell hozzá más, csak:
- 200 gramm cukor
- 40 gramm kakaópor
- 65 gramm liszt
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 113 gramm vaj
A vajat először meg kell olvasztani, majd félretenni, amíg a süti többi részét elkészítjük. A két tojást és a vanília aromát együtt felverjük, majd mehetnek a tálba a száraz összetevők. Finoman elkeverjük, majd jöhet a vaj, amivel összekeverjük az egészet, hogy mindenki szépen egyenletesen oszoljon el a keverékünkben. Előmelegített sütőben kb. 20 percig kell sütni (tepsit tessék vagy kivajazni, vagy sütőpapírt bevetni!) a legjobb akkor kivenni, amikor már éppen nem lötyögős, de egy kicsit még ragacsos a brownie teteje. Mivel elég cukorbomba így is a dolog, én nem tettem a tetejére semmi extrát, de ha valaki szeretne extrán bűnözni, simán el tudom képzelni mondjuk meggydzsemmel. Tipp: mikor kiveszed a sütőből, szórd meg a tetejét nagyszemű sóval. Egészen érdekes ízkombináció!
Érdemes megvárni, amíg kihűl… De mint tudjuk, az nehéz feladat, szóval vigyázzon mindenki nyelvére, nehogy megégesse!
Remélem mindenkinek olyan volt a hétvégéje, amilyennek szerette volna - jöhet egy újabb hét!
(Psszt, ha követsz Instagramon, nem maradsz le semmiről!)