LaMimieux

London fog latte || Itt a bekuckózás ideje

2017. október 11. - LaMimieux

Akármennyire is klisé, attól még tény, hogy repül az idő. Tegnap még a tikkasztó hőségben legyeztük magunkat jég után kiáltva, holnap pedig már minden egyes létező rádióhullámon a Last Christmas fog duruzsolni. És ma? Ma még itt van a ragyogó októberi napsütés, ami minden nappal egyre korábban hagy itt minket, hogy átadja helyét a sötétségnek és a hidegnek.

London fog latte recept, Itt a bekuckózás ideje @LaMimieux

De aggodalomra semmi ok, hiszen ez egyben azt is jelenti, hogy eljött a bekuckózás ideje: plédek, gyertyák, forró italok mindenhol. Tudományosan bizonyított tény, hogy a napfényes órák számának csökkenésével fordított arányosságban áll a napi átlagos teafogyasztás. Jó, rendben, erre a következtetésre nem egy standardizált teszt elvégzésével jutottam, interjúkat sem készítettem, de maradjunk annyiban, hogy ez tény. Az ég kék, a pizza az emberiség egyik legjobb találmánya, és ha itt az ősz, jobban fogy a tea. Tények, egytől egyig tények.

London fog latte recept, Itt a bekuckózás ideje @LaMimieux

Egy bizonyos mennyiség után persze már unalmas lehet a tea. Olyankor kell kicsit felrázni a dolgokat. És nem, nem rumra vagy egyéb szíverősítőre gondolok, bár akinek az dobja fel a teát, csak hajrá. Aki viszont valami másra vágyik, annak ott a London fog latte, ami gyakorlatilag tejeskávé, csak Earl Grey-jel. És jóféle. Tökéletes egy nyugis, olvasós-bekuckózós estére.

London fog latte recept, Itt a bekuckózás ideje @LaMimieux

Bár a tea tejjel dolog errefelé elsőre furcsán hangzik, nem az, nem véletlenül issza a teafogyasztó-világ fele úgy. A London fog latte pedig pont jó első próbálkozásnak, mert egy kicsit extrább, mint a sima tea+tej kombó. Merthogy ebben a tej habosított, és egy kis vaníliaaroma is kerül bele; plusz ha még édesíted is, akkor kb. folyékony desszert lesz belőle. Nyamm.

[recipe title="London fog latte" servings="1 adag" time="10 perc" difficulty="könnyű"]

[recipe-ingredients]

- 1,5 dl Earl Grey tea

- 0,5 dl tej

- ¼ - ½ teáskanál vaníliaaroma

[/recipe-ingredients]

[recipe-directions title="hogyan"]
1. Forralj vizet és készítsd el a teát, úgy, hogy kb. 2/3-ig legyen a csésze.

2. Amíg ázik a tea, melegítsd tejet lábasban, add hozzá a vaníliaaromát, majd ha már elég meleg, egy kézi habverővel habosítsd fel.
TIPP 1: ha van olyan kávéfőződ, ami tud habosítani, akkor azzal is megteheted, akkor melegíteni sem kell a tejet.
TIPP 2: ha növényi tejet, mondjuk, mandulatejet használsz, az egy kis extrát ad az ízhez.

3. Öntsd a teához a tejet és ízlés szerint édesítsd.

[/recipe-directions][/recipe]

Ha pedig elkészült a tea, akkor jöhet a kötelező kuckózás. �

A bejegyzés trackback címe:

https://lamimieux.blog.hu/api/trackback/id/tr116040942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása