Az a helyzet, hogy ha valami végtelenül egyszerűnek tűnik, akkor szinte garantált, hogy nagyon nem akar sikerülni. Ez történt ezekkel a csokis-mandulás banán falatokkal is, de a végén csak összejött a dolog - még ha nem is olyan dekoratívan, mint kellett volna, de hé, az élet nem egy szét photoshoppolt magazin, és igen, néha a kaja nem túl csinos, de legalább finom (bár, hozzáteszem, képen csinosabbnak tűnnek ezek a falatkák, mint ahogy élőben festettek).
Nálam az egész bonyodalom (főleg) a csoki hibája volt, szóval most szólok, hogy ha valaki nekiveselkedik ennek a kalandnak, jóféle csokit válasszon, ami rendesen megolvad a forró víz felett ahelyett, hogy inkább sűrűsödne. Igen, az enyém azt csinálta. Ha minden kötél szakad, lehet trükközni (olajat vagy vajat hozzáadni), de azért anélkül jobb. Szerintem.
A másik kérdés a fagyasztás: ha valahol már láttál ilyen receptet, esélyes, hogy azt írta, hogy fagyaszd le előre a banánokat. Szerintem meg ne – inkább majd utána. Én a friss banánt ajánlom, főleg, ha még nem folyós. Az előre fagyasztás célja egyébként az lenne, hogy kicsit szilárdabb legyen a cucc, szóval nem kell túl sokáig fagyasztani, elég nagyjából egy óra, ha mégis emellett döntenél. De inkább mutatom is a receptet, hogy lássátok, miről van szó.

Hozzávalók:
- Banán
- Étcsokoládé (3-4 banánhoz elég egy 100 grammos tábla)
- Mandula, felaprítva
- Pálcikák

Hogyan:
- A banánokat vágd fel - én három darabra vágtam, de felezheted is, ha nagyobb falatokat akarsz. Ezután hosszában szúrd bele a pálcikát a banán darabokba, mint egy jégkrémbe.
- Itt jön a nagy döntés: fagyasztani vagy nem fagyasztani. Ahogy tetszik.
- Olvaszd fel a csokoládét egy edényben forró víz felett, és ha már jó folyós, akkor két opciód van: vagy kanállal folyasd a csokit a banánokra, vagy kanalazd át a csokit egy pohárba/bögrébe és így tunkold bele a banánt.
- Szórd meg a meg a csokis részt az aprított mandulával, majd tedd a falatkákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe/tálcára.
- Várd meg, amíg megszilárdul a csoki (akár fagyasztóval is rásegíthetsz kicsit), aztán már lehet is nassolni.


Lehet persze szabadon engedni a fantáziát és lecserélni a mandulát másra, vagy akár fehér csokit használni (úúú, ez miért nem jutott előbb eszembe?!), szóval mint mindig, végtelen sok lehetőség van ebben a nasiban. A banán azért mondjuk maradjon, ha már banán falatok... Na jó, ez ne tartson vissza senkit, tessék kísérletezni, úgyis az viszi előre a világot! �